maanantai 31. tammikuuta 2011

Maaliskuussa Manchesteriin, EasyJet menopaluu 53,45€

Halpalentoyhtiö EasyJet tarjoaa edullisen mahdollisuuden jos satut pitämään talvilomasi niin, että Manchesteriin lähti onnistuu sunnuntaina 6.3 ja paluu olisi keskiviikkona 9.3. Hinnaksi menopaluulle Easyjet halpalennoin näyttäisi tulevan vain 53,45€. Myös muille päiville oli edullisia yksittäisiä hintoja mutta tuo olisi halvin kokonaishinta meno-paluu lennoille. Tuota voi jo pitää todellisan halpalentona.

Ja jalkapallosta kiinnostuneille tiedoksi, että tarkistin jo Machester Unitedin kalenterista onko tuolle ajalle kotiotteluita. Ei ole valitettavasti.

Halvat lennot KLM

KLM ei varsinaisesti ole halpalentoyhtiö mutta mainitaan nyt silti, että KLM on vielä kaksi päivää ihan kohtuullisia lentotarjouksia Eurooppaan, Aasiaan ja Amerikkaan. Alla on lyhyt yhteenveto edullisimmista lentotarjouksista.

Halvat lennot Eurooppaan
  • Helsinki-Amsterdam: 139€
  • Helsinki-Istanbul: 178€
  • Helsinki-Ateena: 178€
  • Myös muita Euroopan reittejä hintaan alkaen 178€.

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Helsinki-Rovaniemi ja Helsinki-Oulu Norwegianilla

Halpalentoyhtiö Norwegian näkyy tarjoavan lentoreittejä reittejä Helsinki-Rovaniemi ja Helsinki-Oulu varsin tiheästi hintaan 35,90€ tai 36€ per suunta huhtikuusta alkaen. Esimerkiksi Helsinki-Rovaniemi matkalla tuo 35,90€ kuulostaa varsin kohtuulliselta, kun vertaa VR:n intercity junan lipun hintaan, joka on yli 85€. Jos kuvitteellisesti lähtee liikkeelle Helsingistä keskustasta ja Rovaniemellä saa kyydin lentoasemalta tulee halvemmaksi lentää, vaikka Helsingissä menisi taksilla keskustasta lentoasemalla. Se kun on noin 40€ ja hintaero lentojen eduksi 50€.

EasyJet Pariisiin alkukesästä alkaen 104€ menopaluu

Halpalentoyhtiö EasyJet ei tällä hetkellä tarjoa mitään todella halpaa tarjousta Helsingistä mutta Pariisin alkukesä kuulostaa silti ihan houkuttelevalta hieman yli satasen hintaluokassa (menopaluu per henkilö).

Hinnathan vaihtelevat päivittäin mutta ihan järkeviä muutaman päivän kokonaisuuksia saa alkaen 104€. Ainakin meno 16.6 ja paluu 19.6 oli tuohon hintaan. Luokassa 150€ menopaluu olikin jo aika monia päivävaihtoehtoja tarjolla.

Englannin kanaalin saaret: Jersey ja Guernsey

Englannin kanaalin saaret Jersey ja Guernsey olisivat mielenkiintoisia paikkoja käydä mutta harva suomalainen on niissä vieraillut sillä pakettimatkojahan sinne ei monessa matkatoimistossa järjestetä ja omatoimimatkaajalle ne eivät tule helposti mieleen sillä halpoja lentotarjouksia niihin on harvoin. Halpalentoyhtiötkään eivät tietenkään Suomesta lennä suoraan kummallekaan saarelle mutta jos saaret kiinnostavat niin yksi kohtuuhintainen reittivaihtoehto Suomesta löytyy halpalentoyhtiö Air Berlinin siivin.

Air Berlin Düsseldorfin kautta Jerseylle tai Guernseylle
Air Berlin lentää säännöllisesti Jerseylle ja Guernseylle Düsseldorfista. Düsseldorfiin taas on usein erittäin edullisia Air Berlin lentoja Helsingistä. Katselin vain summittaisesti mihin hintaan lentoja oli ja Helsinki-Düsseldorf lento on usein tarjolla alle 50 euron ja Düsseldorf-Jersey lennot lähtivät 99,90 eurosta. Näin ollen 150 euroa suuntaansa lennot vähintäänkin maksaisivat Saksan kautta Air Berlinillä.

Halvat lennot Jerseyn saarelle tai Guernseyn saarelle ovat vaikeita löytää mutta tämä reitti on edullisin mitä itse olen löytänyt.

Halpalennot Suomesta - me seuraamme hintoja sinun puolestasi

perjantai 28. tammikuuta 2011

Ryanair Tampere-Bremen meno paluu 20€

Ryanairilla on Tampere-Bremen lentoja tarjoushintaan 7€ myynnissä vielä maanantaihin 31.1 asti. Yleensähän nämä halvimmat hinnat on sijoiteltu niin, että järkevästi ei saa kuin toiseen suuntaan tuon todella halvan mutta mutta esimerkiksi sellainen yhdistelmä, jossa meno 13.2 ja paluu 16.2 (su-ke) näytti onnistuvan niin, että molemmat suunnat tulisi tuohon tarjoushintaan. Varausmaksu 6€ tähän päälle niin 20€ tulee hinnaksi meno-paluu -lennoille Bremeniin. Ei ole kallis esimerkiksi opiskelijaporukan talvilomamatkaksi.

torstai 27. tammikuuta 2011

Pitkä viikonloppu Kööpenhaminassa, lennot alle 80 euroa

Yleensä halpalentoyhtiöt hinnoittelevat matkansa niin, että edullisinta on matkustaa lomareiteillä keskellä viikkoa. Viikonloppuhinnat on nostettu hieman ylemmäs.

Toukokuussa halpalentoyhtiö Norwegianilla näyttäisi kuitenkin pääsevän pitkäksi viikonlopuksi Kööpenhaminaan niin, että lähtö olisi torstaina klo 18.35 ja paluu maanantaina 12.25 hintaan 78,70 euroa. Kahdella vapaapäivällä töistä saisi siis edullisen pitkän viikonlopun ainakin lentojen suhteen.

Halpalentoyhtiö Norwegian varauskalenteri toukokuulle. 

tiistai 25. tammikuuta 2011

Halpalentäjän Euroopan kiertomatka (H:ki-Berliini-Lontoo-Dublin-H:ki)

Matkakuume on sen verran kova, että suunnittelin tässä pientä kesälomakiertomatkaa. Pariskunnalle, sinkulle tai pienelle kaveriporukalle mielenkiintoinen kiertomatka Eurooppaan heinäkuulle. Hinnat ovat tänään olleita myyntihintoja mainituille päiville.

Kolmen kaupungin kiertomatka:
1. Pitkä viikonloppu Berliinissä (pe-ti)
2. Nopea pyörähdys Lontooseen viikolla esimerkiksi ostoksille tai nähtävyyksiä katsomaan (ti-to)
3. Pitkä viikonloppu Dublinissa (to-ti)

Nämä lennot siis kaikkineen alle 200€/per henkilö.

Helsinki-Berliini
Lähtöpäivä perjantai 8.7.2011
Lentoyhtiö: Air Berlin
Lento: Helsinki-Berlin (Tegel), lähtö Helsingistä 15.30, perillä 16.25.
Hinta: 44,99€

Viikonloppu Berliinissä

Berliini-Lontoo
Tiistai 12.7.2011
Lentoyhtiö: Ryanair
Lento: Berliini-Lontoo (Stansted), lähtö 9.35, perillä 10.25
Hinta: 27,99€

Kaksi yötä Lontoossa

Lontoo-Dublin
Torstai 14.7.2011
Lentoyhtiö: Aer Lingus
Lento: Lontoo (Gatwick)-Dublin, lähtö 18.40, perillä 19.55
Hinta: 28,99 GBP (noin 33,7 €)

Viisi yötä Dublinissa

Dublin-Helsinki
Tiistai 19.7.2011
Lentoyhtiö: Aer Lingus
Lento: Dublin-Helsinki, lähtö 7.10, perillä 12.10
Hinta: 83,88€

Kokonaishinta lennoille: 190,56€. Hinnat sisältävät verot ja lentokenttämaksut mutta eivät mahdollisia matkalaukkuja, ennakkoon varattuja paikkoja tai luottokorttimaksuja tai mahdollisia maksullisua aterioita koneissa. Jos esimerkinomaisesti ajattelisi, että tuon reissun matkustaisi lapseton pariskunta, jossa kumpikin pärjäisi kabiinikokoisella matkalaukulla ja jota koneessa erikseen istuminen ei haittaisi tulisi päälle ainoastaan mahdolliset luottokorttimaksut noin parikymmentä euroa.

maanantai 24. tammikuuta 2011

Halpalennot Suomesta: Air Baltic

Agressiivisesti laajentunut Air Baltic laajeni 2000-luvulla rajusti mutta taloudellisten ongelmien vuoksi laajenemistahti on nyttemmin hidastunut. Air Baltic käyttää Vilnan ja Riikan lentokenttiä pääkenttinään ja niiden kautta Air Balticilla on mahdollista lentää moneen kohteeseen. Tällä hetkellä ainoa suora lento Helsingistä on Helsinki-Riika.

Halpalennot Suomesta: Wizzair

Puolalaisunkarilainen Wizzair on perustettu 2003 ja kotimaastamme se on liikennöinyt vuodesta 2008.

Wizzair suorat halpalennot:
Tampere-Gdansk (Puola)
Turku-Gdansk (Puola)
Turku-Budapest (Unkari)

Halpalennot Suomesta: Aer Lingus

Aer Lingus on jo 1936 perustettu irlantilainen lentoyhtiö, joka 2000-luvulla on muuttanut toimintansa halpalentoyhtiöksi. Nykyinen Aer Linguksen reitti Helsinki-Dublin (Irlanti) on ollut liikennöinnissä keväästä 2010.

Halpalennot Suomesta: Norwegian

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian lentää Helsingistä useitakin reittejä ja reittivalikoima laajenee vielä tänä keväänä (2011). Norwegian on vuonna 1993 perustettu mutta se lensi pitkään pelkästään Norjan sisäisiä lentoja.

Suorat Norwegian halpalennot Helsingistä:
Helsinki-Oulu (kotimaanlento)
Helsinki-Tukholma (Ruotsi)
Helsinki-Oslo (Norja)
Helsinki-Kööpenhamina (Tanska)
Helsinki-Lontoo Gatwick (Iso-Britannia)
Helsinki-Rooma (Italia)
Helsinki-Nizza (Ranska)
Helsinki-Alicante (Espanja)
Helsinki-Malaga (Espanja)
Helsinki-Barcelona (Espanja)
Helsinki-Kreeta (Kreikka)
Helsinki-Split (Kroatia)

Lista sisältää myös keväällä 2011 avattavat uudet reitit. Lippuja uusillekin reiteille on jo myynnissä. Näiden uusien reittien myötä Norwegian nousee selkeästi eniten reittivaihtoehtoja Helsingistä tarjoavaksi halpalentoyhtiöksi.

Halpalennot Suomesta: Air Berlin

Halpalentoyhtiö Air Berlin lentää myös Helsingistä. Kaikkiaan Air Berlin lentää 163 kohteeseen Euroopassa. Verrattuna brittiläisiin halpalentoyhtiöihin (Ryanair ja EasyJet) Air Berlin pyrkii ehkä hieman enemmän korostamaan imagossaan laatua vaikka yhtiön hinnoittelu ja liiketoimintamalli onkin selkeästi halpalentoyhtiömallin mukainen.

Suorat Air Berlin lennot Helsingistä:
Helsinki-Berliini (Saksa)
Helsinki-Düsseldorf (Saksa)

Berliinissä Air Berlin lentää suositulle Tegelin lentokentälle.

Halpalennot Suomesta: EasyJet

Helsingistä lentävistä halpalentoyhtiöistä ensimmäisen esittelyvuoron saa EasyJet. 1995 perustettu EasyJet on myös brittitaustainen halpalentoyhtiö ja sen pääkonttori on Lutonissa Englannissa. Kaikkiaan Easy Jet lentää noin 525 reittiä.

EasyJet lennot Helsingistä:
Helsinki-Lontoo Gatwick (Iso-Britannia)
Helsinki-Manchester (Iso-Britannia)
Helsinki-Pariisi (Ranska)

Lontoossa EasyJet lentää hieman kaukaisemmalle Gatwickin kentälle mutta Pariisissa lennetään samalle Charles de Gaullen lentokentälle mihin esimerkiksi Finnairkin lentää.

Halpalennot Suomesta: Ryanair

Halpalentoyhtiöt Suomesta -blogini aluksi esittelen Suomesta tällä hetkellä lentävät halpalentoyhtiöt lyhyesti. Halpalentoja tarjoaa tällä hetkellä useampi yhtiö, esimerkiksi Ryanair, Air Berlin, EasyJet ja Norwegian.

Ensimmäisen esittelyvuoron saa halpalentoyhtiöiden veteraaini Ryanair. Ryanair lentää Suomesta tällä hetkellä vain Tampereelta (Tampere-Pirkkalan -lentoasemalta). Ryanair on perustettu 1985 perheyhtiönä ja sen ensimmäinen reitti oli Waterford (Irlanti)-Lontoon Gatwick.

Ryanair suorat lennot Suomesta Tampereelta:
Tampere-Bremen (Saksa)
Tampere-Edinburgh (Iso-Britannia)
Tampere - Frankfurt-Hahn (Saksa)
Tampere-Kaunas (Liettua)
Tampere-Lontoo Stansted (Iso-Britannia)
Tampere-Malaga (Espanja)
Tampere-Milano Bergamo (Italia)
Tampere-Oslo
Tampere-Pisa (Italia)
Tampere-Riika (Latvia)

Ryanairin kaikki lentoreitit löytyvät tästä Ryanair reittikartta -linkistä.

Ryanair lennot on maksettava varatessa ja luottokorttimaksusta lisätään lipun hintaan vielä palkkio.

Halpalennot ja halpalentoyhtiöt

Tervetuloa lukemaan matkailublogiani, jolla on selkeä focus: halpalennot ja halpalentoyhtiöt, jotka lentävät Suomesta. Tarkoitus on kirjoitella sekä kokemuksia lennoista ja laittaa vinkkejä halvoista kohteista, joihin kulloinkin pääsisi edullisesti lentämään.

Ja vaikka asia on tärkeintä niin kirjoittajasta kiinnostuneille siitäkin pari sanaa. Olen itse aktiivilentomatkustaja sekä työni puolesta että vapaa-ajalla. Työmatkat lentelen pääosin yksin mutta vapaa-ajan matkoista useimmilla mukana on puoliso ja molemmille vahdittavaksi yksi lapsi.

Ensimmäisissä kirjoituksissa esittelen halpalentoyhtiöt, joista tunnetuimpia ovat Ryanair, Easyjet ja Air Berlin. Lisäksi esittelen alueellisesti rajallisemmin lentävät Air Balticin, Norwegianin, Aer Linguksen ja Wizzairin.