maanantai 28. helmikuuta 2011

EasyJet Manchesteriin huhti-toukokuussa 14,99-16,99€

Halpalentoyhtiö EasyJet tämän hetken halvin halpalentotarjous olisi Manchesterin halpalennot ja niissä edullisin ajankohta huhti- ja toukokuu. Näinä kuukausina oli menolentoja hintoihin 14,99-16,99€ useammallakin päivälle.

lauantai 26. helmikuuta 2011

Ryanair Tampere-Riika 7 € (25-28.2.2011 myynnissä)

Halpalentoyhtiö Ryanair tarjoaa Bremenin ja Kaunaksen lisäksi Riikaan 7€ halpalentoa. En kokeillut itse miten näiden todellistan halpalentojen saatavuuden kanssa on mutta ainakin booking periodiksi ilmoitettiin viime perjantaista ensi maanantaihin ja lentopäivät ma-to 4.4-28.4.2011.


Booking Period:Fri 25 Feb 11 - Mon 28 Feb 11
Travel Period:Mon 4 Apr 11 - Thu 28 Apr 11
Applicable Days:Mon - Thurs (Subject to availability)

tiistai 22. helmikuuta 2011

Talvilomakausi - hiljaista halpalentotarjouksissakin

Kiersin läpi taas kerran kaikki Suomesta lähtevät halpalennot ja aika hiljaiselta näytti hyvien superhalpojen tarjouslentojen suhteen. Sellaisia keskinkertaisia +/- 50 Euron lentoja (yhteen suuntaan) oli monella yhtiöllä mutta mitään uusia superilmaisia lentoja ei näkynyt. Wizzair Turusta ja Tampereelta Gdanskiin oli edelleen ajoittain alle 5€ ja se on ainoa tuollainen tosi edullinen hinta. Taitaa olla niin, että talvilomakausi ja siihen vielä peruuntuneet Egyptin ja Tunisian lomat monelle ovat nostaneet lähiaikojen lentojen kysyntää niin, ettei nyt tarvitse kenenkään tarjota ihan parhaita tarjouksia.

maanantai 21. helmikuuta 2011

Norwegian suorat halpalennot Helsingistä Kööpenhaminaan

Halpalentoyhtiö Norwegian aloittaa suorat halpalennot Helsingistä Kööpenhaminaan 5.5.2011. Halvimmillaan yhdensuuntaista halpalentoa on myynnissä 36,40€ hintaan esimerkiksi ensimmäiselle lentopäivälle. Positiivista on, että hintataso on matala useina päivinä ja luokassa 40-50€ on myynnissä lippuja usealle päivälle. Ainoastaan sunnuntain paluulennot näyttävät olevan aina kalliimpia eli jos viikonloppureissua suunnittelee kannattaa miettiä maanantain ottamista vapaaksi.

perjantai 18. helmikuuta 2011

Wizzair halpalentotarjouksia Gdanskiin edelleen

Halpalentoyhtiö Wizzairin tarjoukset Tampereelta ja Turusta Gdanskiin näyttävät jatkuvan vain koko ajan. Säännällisesti näyttäisi olevan halpalentoja 0,99, 3,49, 7,99 tai vastaavilla hinnoilla.

Innostuin Gdanskista niin, että etsiskelin Gdanskiin liittyviä matkaoppaita ja matkakertomuksia.

Lonelyplanet Gdansk esittely
Lonelyplavet: in the groove, Two days in Gdansk 
Matkaopas lehti, yleistä Puolan kaupungeista

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Germanwings halpalennot Tukholmasta

Germanwings ei tällä hetkellä lennä Suomesta mutta on silti mainitsemisen arvoinen halpalentoyhtiö sillä se lentää Tukholmasta, jonne taas pääsee usein hyvin edullisin lennoin esimerkiksi Norwegian halpalennoilla. Halpalentoyhtiö Germanwings lentää Tukholmasta useaan Euroopan kohteeseen. Jos kotimaasta lähtevistä halpalennoista ei löydy mielestäsi ja välilaskut ja koneenvaihdot eivät pelota kannattaa tarkistaa millaiseen hintaan lennot onnistuisivat Germanwingsillä Tukholmasta.

tiistai 15. helmikuuta 2011

Air Berlin talven 2011-2012 liput myynnissä

Saksalainen halpalentoyhtiö Air Berlin näyttää hiljattain avanneen nettisivuilleen myyntiin talvikauden 2011-2012 liput. Ainakin Helsinki-Berliini ja Helsiniki-Düsseldorf halpalentoja näytti olevan varatavissa huhtikuulle 2012 asti. Mitään supertarjouksia ei näkynyt mutta tuttuun 44,90€/suunta hintaan näytti olevan useille päiville halpalentoja.

maanantai 14. helmikuuta 2011

Air Baltic halpalennoilla pääsiäiseksi Riikaan

Suurimpien juhlapyhien kuten pääsiäisen aikaan ei juuri ole parhaita halpalentotarjouksia halpalentoyhtiöilläkään. Air Baltic halpalennoin näyttäisi pääsevän kuitenkin pääsiäiseksi Riikaan jopa alle satasen meno-paluu lennoin. Ainakin äsken hinta jäi alle sadan euron, jos otti lähdön myöhäiseen keskiviikkoiltaan ja paluun joko sunnuntain myöhäiselle iltalennolle tai maanantain aikaiselle aamulennolle. Lentoajat eivät olleet mitään lapsiperheen suosikkiaikoja mutta lapsettomalle seurueelle ihan mahdollisia. Keskemmällä päivääkin lentohinnat olivat vielä ihan kohtuullisella n. 120 euron tasolla eli ei sekään vielä kallista ole.

Pegasus Airlines ja Saksan kautta maailmalle

Halpalentoyhtiö Pegasus Airlines ei lennä suoraan Suomesta mutta heidän kauttaan voi kyllä varata silti halpalentoja Helsingistä lähtien. Silloin Helsingistä lähtö tapahtuu heidän yhteistyökumppaninsa Air Berlinin lennolla Saksaan ja matka jatkuu sieltä Pegasus Airlines siivin.

Omakohtaista kokemusta Pegasus Airlinesista ei ole mutta varauskalenterista katselen esimerkiksi Saksan kautta avautuvan edullisia yhteyksiä esimerkiksi Istanbuliin. Istanbuliinhan ei suoraa halpalentoa Suomesta ole.

perjantai 11. helmikuuta 2011

Air Berlin kaksi lippua yhden hinnalla vain maanantaihin asti!

Air Berlinin kampanjassa viikonlopun ja vielä maanantain kaksi lippua yhden hinnalla. Suoria lentojahan Air Berlinillä on Berliiniin ja Düsseldorfiin. Kampanjalla voi toki ottaa jatkoyhteyksiäkin Saksasta eteenpäin.

Kampanja-aika: 11. - 14. helmikuuta 2011
Matkustusaika: 21. helmikuuta - 31. toukokuuta 2011

Varaussivu Air Berlin tarjoukseen.

torstai 10. helmikuuta 2011

Wizzair Turku-Gdansk 0,99€ (6.4.2011 meno)

Turku-Gdansk lentoja, joista eilen kirjoitin myös, olisi myös Turusta aika edullisesti. Keskiviikkona 6.4 pääsee Turusta Gdanskiin 0,99 ja palaamaan pääsee torstaina 14,99 tai perjantaina 19,99. Gdanskissa turistina pari yötä riittänee.

Keskiviikko-torstai matka olisi siis 21€ menopaluu.

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Vapuksi Gdanskiin alle 25€ Wizzair

Jos vapun juhlinta kotimaassa ahdistaa pääsee Tampereelta Gdanskiin 24,98€ meno-paluu lennoin (sisältää verot ja polttoainemaksut muttei varausmaksua). Lentoyhtiönä on Wizzair ja lennot ovat suorat. Ainakin tänään varaus lennoille onnistui tuohon hintaan niin, että lähtö on 30.4 ja paluu tiistaina 3.5.2011. Maanantai ja tiistai vapun jälkeen pitää siis saada vapaaksi töistä tai opinnoista mutta jos se ei ole ongelma niin tässä edullinen ja erilainen vappumatka.

Lufthansan tarjouslentoja

Halpalentoyhtiöiden kilpailu tuo ajoittan muidenkin lentoyhtiöiden lentohinnat lähelle halpalentotasoa. Lufthansalla on menossa tarjouskamppanja, jossa esimerkiksi alla olevia tarjouksia. Hinnat ovat menopaluuhintoja sisältäen kaikki verot ja maksut.
  • München ja Frankfurt 99€
  • Barcelona ja Madrid 159€
  • Nizza 159€
  • Pariisi 159€
  • Praha 159€
  • Rooma 159€
  • Wien 159€
Lisäksi on monia muita pienempiä kaupunkeja hintaluokassa 159€-179€. Kannattaa tarkistaa tarjoukset, jos kaupunkiloma on suunnitteilla.

tiistai 8. helmikuuta 2011

Muita halpalentoyhtiöitä lyhyesti

Vaikka tässä blogissani keskitynkin pääasiassa kotimaasta lentäviin halpalentoihin, ajattelin kirjoittaa lyhyesti myös muista halpalentoja tarjoavista yhtiöistä. Alla on lyhyt esittely muutamasta huomionarvoisesta halpalentoyhtiöstä Euroopassa.
  • Thomson Airways on brittiläinen halpalentoyhtiö, joka lentää erityisesti Isosta Britanniasta aurinkokohteisiin edullisesti. Jos siis esimerkiksi mietit lomavaihtoehtoa, jossa ensin muutama päivä Lontoossa kaupunkilomaa ja sen jälkeen aurinkoa jossain etelässä, kannattaa tutustua Thomson Airways tarjouksiin.
  • Smart Wings on tsekkiläinen halpalentoyhtiö, joka lentää Prahasta eteläeurooppaan. Jos siis olet siirtymässä eteläisen tai itäisen euroopan alueella Smart Wings halpalennot kannattaa myös tarkistaa.
  • German Wings, jonka kotimaata lienee turha todeta. Air Berlinin tarjouslento Saksaan ja sieltä eteenpäin German Wings matkassa antaa myös mahdollisuuksia suomalaisille edullisiin halpalentomatkoihin.
  • Jet2.com on todellinen halpalentojen halpislentäjä Isosta-Britanniasta mannereurooppaan ja aurinkokohteisiin. Lentoja tyyliin Edinburgh-Praha 19,99GBP tai Leeds-Amsterdam 9,99 GBP.
  • Feel Air on norjalainen halpalentoyhtiö, jonka tekee lähinnä mielenkiintoiseksi suomalaisille se, että Norwegian lentää usein edullisia lentoja Osloon, josta taas voi mahdollisesti jatkaa matkaa Feel Air halpalennoilla.
Tokihan maailmassa on monia mielenkiintoisia halpalentoyhtiöitä mutta poimin edelliseen listaan yhtiöitä lähinnä sillä perusteella, että ne lentävät paikoista, joihin Suomesta pääsee lentäen edullisesti. Näin olle näistä halpalennoista saattaa aueta mielenkiintoisia matkakokonaisuuksia.

maanantai 7. helmikuuta 2011

Matkakokemuksia Norwegian halpalennoilta

Halpalentoyhtiöt ja halpalennot herättävät paljon ennakkoluuloja ihmisissä joten ajattelin kirjoittaa lyhyen yhteenvedon lentokokemuksistani Norwegianilla, jolla olen lentänyt useita kertoja Helsinki-Tukholma ja Helsinki-Oslo väliä työmatkoillani.

Varausprosessi
Norwgian halpalentojen varaus toimii netissä mielstäni erittäin sujuvasti ja helposti. Puhelinpalvelu on myös saatavilla mutta en ole sitä onneksi koskaan tarvinnut eli siitä en osaa sanoa mitään. Varaukset ovat onnistuneet aina kuten pitää eikä niiden kanssa ole ollut mitään ongelmia. Varatessa ilmaiseksi kulkevat matkalaukut on selkeästi kerrottu joten isojen matkalaukkujen maksullisuus Norwegian halpalennoilla ei pitäisi tulla yllätyksenä lentokentän Check-in -vaiheessa. Varausprosessi Norwegian halpalennoille on sujuvampi kuin monella kalliimmalla lentoyhtiöllä. Maksullisena ominaisuutena on istumapaikkojen varaaminen ennakkoon lisähinnasta. Yksin työmatkaa matkustaessa en ole koskaan sitä varannut. Silloinkin kun on ollut kollegoita mukana olemme saaneet vierekkäiset paikat melkein aina. Ainoastaan lapsen kanssa matkustaessa olen suosinut etukäteen paikan varaamista, vaikken uskokaan, että laittaisivat lasta erikseen koneessa.

Check-in Norwegian halpalennolle Helsingissä
Olen itse matkustanut useimmiten ilman ruumaan meneviä matkatavaroita, jolloin mistään ei huomaa lentokentällä olevansa menossa halpalennolle. Check-in tapahtuu samanlaisilla itsepalveluautomaateilla kuin mille tahansa lentoyhtiölle tullessa. Sen kerran kun olen matkustanut ruumaan menevien matkatavaroiden ei ruuhkaa tai jonoa ole ollut sen enempää kuin muillekaan yhtiöille mutta halpalentäjän aseman huomaa vain siitä, että check-in tiskejä on vain kaksi (joista usein vain yksi käytössä) ja ne sijaitsevat aivan sisääntuloaulan (Terminal 1) perällä. 

Norwegian halpalennot portilla ja boarding
Itselleni ei ole Helsingissä osunut bussikuljetuksia Norwegian halpalennoille vaan lennot ovat lähteneet aina suoraan portilta sisään koneeseen kävellen. Boarding ja porttijärjestelyt eivät eroa mitenkään muista lentoyhtiöistä.

Norwegian konekalusto ja palvelut koneessa
Norwegian lentää pohjoismaiden lentojaan useimmiten 148 paikkaisella Boeing 737-300 lentokoneella. Joskus on Oslon reitille sattunut myös isompi 186 paikkainen Boeing 737-800. Wikipedian mukaan Boeingin 737 -sarjan lentokoneet ovat ilmailun historian eniten myytyjä lentokoneita ja niitä on useilla lentoyhtiöillä. Koneiden siisteydessä en ole havainnut eroja kalliimpiin lentoyhtiöihin.

Pohjoismaiden lennoilla kiertää Norwegian halpalennoilla samanlainen kärrytarjoilu kuin kaikilla lennoilla mutta ainoana erona esimerkiksi Finnairiin on se, että kahvikupista ja/tai sämpylästä joutuu maksamaan muutaman euron. Kun puhutaan alle 1,5 tunnin lennoista en ole yleensä sitä kaivannut eli sekään ei ole ollut iso ongelma. Matkustamohenkilökuntaa on samaan tapaan koneessa kuin muidenkin lentoyhtiöiden lennoilla enkä ole heidän ystävällisyydessään huomannut eroja ainakaan huonompaan suuntaan.

Norwegian lippujen vaihtaminen/peruminenNorwegian lippujen peruminen ja rahojen saaminen takaisin ei ole mahdollista kuin kalliimmista Flex-luokan lipuista. Sen sijaan varatun lennon siirtäminen onnistuu muutosmaksulla, joka on 250 NOK eli noin 32 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että ihan halvinta 30 euron lentoa ei kannata siirtää mutta jos sattuu varaamaan Norwegianilta kalliimmat lennot sen lentoaikaa tai kohdetta on siis muutettavissa samanhintaisiin lentoihin maksamalla tuon maksun. Jos muuttaa lipun kalliimpaan lentoo, tulee maksaa jo maksetun ja uuden lennon lippujen hintaero lisäksi. (HUOM. Tämä on lyhyt referaattini Norwegianin sivuilla olevista monimutkaisista peruutusehdoista. Kannattaa tutustua niihin itse tarkemmin lentoa ostettaessa)

Yhteenvetona Norwegian pohjoismaiden halpalennoista voin todeta, etten itse ole huomannut oikeastaan muuta merkittävää eroa kuin koneessa olevan tarjoilun maksullisuuden. Mistään muusta ei ole huomannut olevansa menossa halpalennolle kun on lentokentällä tai lentävänsä halpalennolla itse lennon aikana.

lauantai 5. helmikuuta 2011

Tehokas ostostiistai Milanossa 55,18€ lennot

Ryanair halpalennoin olisi mahdollista tehdä nopea täsmäisku Milanoon maaliskuun lopussa. Esimerkiksi niin että meno olisi maanantaina 28.3 ja paluu keskiviikkna 30.3 olisi mahdollista käydä Milanossa todellisin halpalentohinnoin eli menopaluu 55,18€.

torstai 3. helmikuuta 2011

Blue 1 lentotarjouksia

Blue1 tarjoaa myös kohtuuhintaisia lentoja Euroopan kaupunkilomiin. Varsinaisten halpalentokaupunkien osalta Blue1 ei tarjoa mitään halvempaa mitä ei saisi muiltakin mutta Blue1 on mukana kaupunkeja, joihin kansainväliset halpalentoyhtiöt eivät lennä. Esimerkiksi seuraavia halpalentotarjouksia on muilta vaikea saada:
  • Dubrovnik 129€
  • Brüssel 119€
  • Zürich 109€
  • Pula 129€
Hinnat ovat yhdensuuntaisen lentolipun hintoja.

keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Tre-Bremen-Barcelona-Kaunas-Tre kevätkiertue 89,97€!

Jos talviloma kiertäen Eurooppaa kiinnostaa olisi ainakin äsken Ryanairilta saanut varattua tällaisen kiertueen lennot alle 90 euron.

Lähtö 7.3 Tampere-Bremen
Hinta: 8 euroa

Kaksi yötä Bremenissä

9.3 Bremen-Barcelona (Girona)
Hinta: 19,99 euroa

Kolme yötä Barcelonassa

12.3 Barcelona (Girona)-Kaunas (Liettua)
Hinta: 24,99 euroa

Kaksi yötä Kaunasissa

14.3 Kaunas-Tampere
Hinta: 8 euroa.

Yhteensä lennoille tulee hintaa 65,97€ ja vaikka jokaisen ostaisi erikseen niin, että kaikista menisi varausmaksu 6 euroa tulee kokonaishinnaksi 65,97+24=89,97. Tuollaisen viikon kiertueen vielä periaatteessa menee cabiinikokoisella laukullakin niin matkatavaroista ei välttämättä tarvitse maksaa extraa.

Air Baltic alkuvuosi, ei mitään huippuhalpoja lentoja mutta paljon 130-200e

Katselin tuossa Air Balticin varauskalentereita ja mitää Ryanair 7 euron tapaisia tarjouslentoja ei tällä hetkellä ole Air Balticilla tarjolla. Talvilomakaudelle oli kyllä muuten valinannanvaraa hintaluokassa 130-200 euroa.

Esimerkiksi Helsinki-Amsterdam halpalennot Riikan kautta näyttäisi olevan tarjolla hintaan 131,90 useampanakin päiväyhdistelmänä. Jos nuo edullisimmat päivät eivät sovi kalenteriin niin +/-150 euroa hintaan oli vielä enemmän valinnanvaraa matkustuspäivissä.

Halpalennot blogi seuraa hintoja puolestasi ja näet parhaat tarjoukset!