tiistai 31. toukokuuta 2011

Kokemuksia Norwegian halpalennolta Roomaan

Norwegian aloitti hiljattain halpalentoreitin Helsingistä Roomaan ja tuli käytettyä Norwegiania lyhyeen visiittiin Roomassa ja laitan tähän lyhyesti matkakokemukseni Norwegianin Rooman halpalennolta.

Lentopäivät: Norwegian halpalento Helsinki-Rooma ja paluulento Rooma-Helsinki lennetään maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

Lentoajat: Rooman halpalento lähtee aina aamuisin aikaisin Helsingistä (7-8 aikaan aamulla) ja sama kone lähtee lyhyen tauon jälkeen takaisin Roomasta Helsinkiin päivittäin hieman vaihdellen mutta n. klo 11-12 maissa.

Hinnat: sain itse toisen suunnan lennon halvimpaan hintaan eli alle 70€/suunta mutta toisesta jouduin maksamaan 79€. Tämä on varsin yleistä sillä aivan halvinta hintaa on kalenterista vaikea saada molempiin suuntiin mutta noin 150€ luokkaan on menopaluuyhdistelmiä saatavilla monille päiville.

Matkatavarat Norwegianilla: Käsimatkatavarahan on ainoa ilmainen matkatavara. Nyt tarvitsin työtarvikkeiden takia ruumaan menevän laukun toiseen suuntaan ja se maksoi 10€ lisää.

Check-in ja lentokenttä: Norwegianin check-in on Helsinki-Vantaan terminaali 1. Työlaukkuni olisi voinut viedä jo edellisiltana kentälle jos Norwegianilla olisi ennakko check-in mahdollisuus mutta valitettavasti sitä ei ole.

Kone ja lento: sujuivat kuin missä tahansa lentoyhtiössä lukuunottamatta tarjoilun maksullisuutta. Koneen matkustamohenkilökunnasta yhtä lukuunottamatta kaikki puhuivat suomea tosin osa virolaisella aksentilla mutta täysin ymmärrettävästi.

Fiumicino kenttä Roomassa: Norwegianin käyttämä Fiumicino on toinen Rooman päälentokentistä ja sinne myös Finnair lentää. Kyse ei siis ole mistään halpalentokentästä sivummalla. Fiumicinon kentältä Rooman keskustaan on paras tapa Leonardo Express juna, joka voittaa nopeudessa ja hinnassa taksin. Ruuhka-aikoina juna on jopa merkittävästi nopeampi. Leonardo Express juna tulee suoraan Rooman päärautatieasemalle ilman välipysähdyksiä. Yhdensuuntainen junalippu maksaa n.14€ kun taksimatka keskustaan on n. 50€.

maanantai 30. toukokuuta 2011

Halpa itsenäisyyspäivämatka ensi syksyyn: Frankfurt Lufthansalla alle 90€ menopaluulennot

Jo aiemmin kirjoitin halvasta itsenäisyyspäivämatkasta Kööpenhaminaan Norwegianin halpalennoilla. Myös Lufthansalla olisi tarjolla suhteellisen edullisia lentoja. Menolento perjantaina 2.12 illalla työpäivän hälkeen Helsingistä Frankfurtiin ja paluulento Frankfurtista Helsinkiin olisi tarjolla alle 90€:lla. Lentoaika perjantaina on 18.40 eli ainakaan pääkaupunkiseutulaisten ei tarvitse käyttää kuin maanantai 5.12 lomapäiviä tähän matkaan.

perjantai 27. toukokuuta 2011

Halpa itsenäisyyspäivämatka ensi syksyyn: Halpalennot Kööpenhaminaan 61,20€ menopaluu

Ensi syksynä Itsenäisyyspäivä 6.12 on tiistai. Jos haluaa siihen yhdellä vapaapäivällä eli maanantailla halvan itsenäisyyspäivämatkan lähialueelle, kannattaa katsoa Norwegianin halpalennot. Ainakin tällä hetkellä hinnat ovat niin, että jos lentää menolennon Helsingistä Kööpenhaminaan perjantai iltana 2.12 töiden jälkeen klo 18.25 lennolla ja palaa itsenäisyyspäivänä aamulennolla Kööpenhaminasta Helsinkiin, saa menopaluun hintaan 61,20€/aikuinen. Hinta sisältää pakolliset verot muttei ruumaan meneviä laukkuja tai etukäteen varattavia istumapaikkoja. Molemmathan ovat vapaaehtoisia lisämaksuja eli lennon pystyy todella ostamaan tuohon 61,20€ hintaan.

torstai 19. toukokuuta 2011

Norwegian halpalennot: Tukholma, Oulu ja Rovaniemi lennot helsingistä alle 25€

Halpalentoyhtiö Norwegianilla on halpalentoja Helsingistä Tukholmaan, Ouluun ja Rovaniemelle alle 25€ hintaan. Esimerkiksi Norwegian halpalento Helsinki-Tukholma on elokuussa useina päivinä hintaan 24,20€.

Jos itse Tukholmaan ei ole asiaa mutta mieli tekee pidemmälle tekee tämän tarjouksen mielenkiintoiseksi se, että Tukholman Arlandastahan on Helsinkiä paremmat halpalentotarjonnat eri maihin. Esimerkiksi Norwegianin halpalennoin voi elokuussa jatkaa (kuten edellisessä viestissä kirjoitin) Tukholmasta Prahaan 36,40€ hintaan. Näin ollen kokonaishinnaksi tulee 60,60€ lennoille Helsingistä Prahaan Norwegianin halpalennoin.

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Norwegian aloittaa kesäkuussa halpalennot Tukholmasta Prahaan

Halpalentoyhtiö Norwegian aloittaa kesäkuussa (tarkemmin sanottuna torstaina 2.6.2011) halpalennot Tukholman Arlandasta Prahaan. Norwegian lentää Tukholma-Praha reittiä kolmesti viikossa tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Kesäkuun halvin yhdensuuntainen yksittäinenlento tällä hetkellä oli 36,40€ ja heinäkuussa tällä hintaa oli jo vaihtoehtoisia päiviä paljonkin.

Halvimmat lennot välille Helsinki-Tukholma ja Tukholma-Praha eivät useinkaan osu samoille päiville mutta sinnikäs hintakalenterien tutkailija löytää varmasti helposti kohtuullisen halpoja yhdistelmiä ainakin heínäkuulle, jolloin Prahaan oli useita vaihtoehtoja halvimmalla 36,40€ hinnalla. Tällöin menopaluun hinta jää luokkaan 170-180€/henkilö.

tiistai 10. toukokuuta 2011

Halpa kesälomamatka: Norwegian lennot Kööpenhaminaan ja Kööpenhaminan Omenahotelli

Halpalentoyhtiö Norwegian lentää Helsingistä suoria halpalentoja Kööpenhaminaan varsin useina päivänä edulliseen halpalentohintaan. Halpalentomatkustajan kannalta ikävä puoli Kööpenhaminassa on kalliit hotellit mutta vaihtoehtona Kööpenhaminassa on myös Omenahotelli. Kööpenhaminan Omenahotelli tarjoaa esimerkiksi kesäaikana huoneita 519 DKK vuorokausihintaan. Euroina tämä on jotain 69,6 eli käytännössä 70€/yö, mikä on Kööpenhaminan hotelliksi erittäin edullinen.

Kööpenhaminassa Omenahotelli sijaitsee lähellä rautatieasemaa ja Tivolia. Paikka on turistin kannalta erittäin keskeinen ja erityisesti jos rautatieaseman hälyisyys ja mahdollinen pieni levottomuus ei häiritse on paikka erinomainen lyhyitä matkoja ajatellen.

Tässä on esimerkki lomamatkasta Kööpenhaminaan Norwegian halpalennoin ja Omenahotellin majoitushinnoin. Hinnat ovat tänään yhtiöiden verkkosivuilla olleita hintoja ja voivat toki muuttua nopeastikin.

5-7.7.2011 kahden yön pikaloma Kööpenhaminassa
  • 5.7.2011 Norwegian halpalento Helsinki-Kööpenhamina 36,40€/hlö
  • Kaksi yötä Kööpenhaminan Omenahotellissa (a' 489 DKK) 978DKK eli 131,20€/huone 2 yöltä
  • 7.7.2011 Norwegian halpalento Kööpenhamina-Helsinki 42,90€/hlö
  • Esimerkiksi kahdelta aikuiselta kahden yön Kööpenhaminan matka olisi siis: lennot 158,60 ja hotelli 131,20 yhteensä 289,80.
  • Mainitut Norwegianin lentohinnat eivät sisällä ruumaan menevää matkalaukkua mutta kahden yön matkalla käsimatkatavaroilla pärjännee hyvin ja jos kyse aikuisten matkasta istumapaikkoja ei liene tarvetta varata lisämaksusta. Tällöin lennot pitäisi saada mainittuun hintaan.
  • Omenahotellin huonehinta on kiinteä ja siihen hintaan huoneessa voi majoittua 1-4 henkilöä.
Norwegianin lennot Kööpenhaminaan näyttävä olevan halvimpia alkuviikosta usein tiistaista torstaihin. Samat yöt näyttävät myös usein olevan halvimpia Kööpenhaminan Omenahotellissa eli halpaa kesälomamatkaa miettivälle kannattaa ajoittaa matkaa alkuviikkoon.

Lapsiperheellehän Kööpenhaminassa on hyviä kohteita esimerkiksi Kööpenhaminan Tivoli ja Kööpenhaminan Eläintarha. Kööpenhaminan Tivolihan sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja eläintarhakin on periaatteessa kävelyetäisyydellä vaikka bussi onkin helpoin tapa siirtyä sinne.

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Air France tarjouskampanja

Kaukomatkoja etsiskelevän kannattaa tarkistaa löytyisikö Air France 11.5 asti voimassa olevasta tarjouskampanjasta halpoja kaukolentoja suunniteltuun matkakohteeseen. Osassa tarjouksista matkustusaikaa on vain kesäkuun loppuun mutta valtaosassa lentotarjouksista lentoaikaa on elokuun loppuun asti.

Linkki Air Francen kamppanjasivuille (toimii tuskin kampanjan loppumisen 11.5 jälkeen):
http://www.airfrance.fi/FI/en/local/resainfovol/meilleuresoffres/promo_world.htm

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Tampereen lentoasemalle uusi terminaali halpalentoyhtiöille

Aamulehden mukaan Tampereen lentoasema aikoo panostaa halpalentoyhtiöihin ja Tampere-Pirkkalan lentoasemalle rakennetaan täysin uusi kakkosterminaali halpalentoyhtiöitä varten. Aiemmin Finavian suunnitelmissa oli kasvattaa nykyistä vanhasta rahtiterminaalista tehtyä kakkosterminaalia mutta suunnitelman epäkäytännöllisyyden vuoksi päädyttiin täysin uuteen kakkosterminaaliin. – Nykyinen 30-vuotias kakkosterminaali on tiensä päässä. Se on kehitetty rahtiterminaalista, ja se olisi ollut epäkäytännöllinen, Finavian lentoasemaliiketoiminnan johtaja Reijo Tasanen perustelee päätöstä Aamulehdessä.

Uudesta Tampereen halpalentoterminaalista tulee 3 000-neliöinen eli liki kaksi kertaa nykyistä, 1 700-neliöistä, suurempi ja käytännöllisyyttä uuteen terminaaliin haetaan sen yksikerroksisuudella. Uuden halpalentoterminaalin on tarkoitus valmistua kesällä 2012. Nykyistä kakkosterminaalia Tampereella ei aiota purkaa vaan se palaa alkuperäistarkoitukseensa eli rahtiterminaaliksi.