lauantai 31. joulukuuta 2011

Norwegian lyö todella löylyä Oulun lentotarjouksiin - 14,40€ lentoja monena päivänä!

Halpalentoyhtiö Norwegian lyö nyt oikeasti löylyä Oulun lentoliikenteeseen. Helsinki Oulu lennot ovat myynnissä tammikuussa ensimmäistä viikkoa lukuunottamatta siitä eteenpäin lähes joka päivä 14,80€ ja paluulennot 14,40€. Tällä hinnalla ei junalla taida päästä Hämeenlinnaan asti edes Helsingistä lähtien. Nuo hinnat sisältävät kaikki pakolliset lisämaksut eli tuohon hintaan liput saa oikeasti ostettua, ellei halua etukäteen varattua paikkaa, matkalaukkua ruumaan ja suorittaa maksun debit-kortilla.

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Uusia halpalentoreittejä Eurooppaan Suomesta Kööpenhaminan kautta

Kööpenhaminasta avautuu ensi vuoden 2012 aikana monia uusia halpalentoreittejä, mikä avaa myös suomalaiselle halpalentomatkustajalle mahdollisuuksia matkustaa halpalennoin. Suomestahan Kööpenhaminaan pääsee usein erittäin edullisesti. Norwegian tarjoaa Kööpenhaminan lentoa usein 25€:lla ja kovasti kilpaillulla reitillä myös Blue1 ja Finnair tarjoavat ajoittain edullisia tarjouksia. Erityisen kiinnostavana pidän itse uutta reittiä Lissaboniin sillä Portugaliin on ollut Suomesta huonosti tarjolla halpoja lentoja. Ehkäpä nyt Norwegian Easyjet yhdistelmällä osuu jollekin päivälle halpakin lentotarjous. Muita uusia reittejä ovat esim. Bratislava.

Kööpenhaminan uusista halpalentoreiteistä tarkemmin Cheap Flights from Copenhagen -sivulla.

tiistai 20. joulukuuta 2011

Flybe halpalentotarjous - Helsinki-Maarianhamina 25€/suunta

Halpalentoyhtiö Flyben halpalentotarjous näin joulun alla on Helsinki-Maarianhamina lento hintaan 25€. Pikaisesti Flybe hintakalenterista katsottuna näyttää näitä tarjoushintoja olevan pääasiassa viikolla oleviin lentoihin mutta myös joihinkin perjantailentoihin eli näillä halpalentotarjouslennoilla saattaa onnistua varaamaan itselleen myös viikonloppumatkan Maarianhaminaan.

maanantai 19. joulukuuta 2011

Halvat lennot uudeksi vuodeksi 2012

Halpalentojen hinnoittelun kannalta uuden vuoden matkaa nyt etsivä on jo pahasti myöhässä mutta päätin silti katsoa omasta mielenkiinnosta, millaisia lyhyitä matkoja uudeksi vuodeksi olisi vielä halpalennoin saatavilla.

Halvat lennot uudeksi vuodeksi: Helsinki-Kööpenhamina Norwegianilla 128€/menopaluu
Norwegianin halpalennoin pääsisi Kööpenhaminaan vielä hintaan 128€/menopaluu niin, että menolento olisi joko perjantaina tai lauantaiaamuna ja paluu sunnuntai iltana 1.1.2012.

Halvat lennot uudeksi vuodeksi: Helsinki-Tukholma Norwegianilla 103€/menopaluu
Jos lähtee perjantaina aamusta ja palaa sunnuntaina 1.1.2012 illalla Helsinkiin pääseen Norwegianilla vielä Tukholmaan hintaan 103€.

Halvat lennot uudeksi vuodeksi: Tampere-Riika Air Balticilla 126€/menopaluu
Tampereelta Air Balticilla pääsee uutta vuotta viettämään Latvian Riikaan hintaan 126€/menopaluu. Lähtö matkaa olisi pe aamuna ja paluu su iltana 1.1.2012.

Halvat lennot uudeksi vuodeksi: Turku-Gdansk Wizzairilla 103€/menopaluu
Turusta Wizzairilla pääsee uudeksi vuodeksi pe iltana matkaan lähtien ja ma iltana 2.1.2012 palaten hintaan 103€/menopaluu. Tämä on toki paljon enemmän kuin tuo Wizzairin lento halvimmillaan mutta kohtuuhinta juhlapyhän lennoista.

Halvat lennot uudeksi vuodeksi: Tampere-Bremen Ryanairilla 132€/menopaluu
Ryanair lennättäisi Tampereelta pe iltapäivänä Bremeniin ja ma 2.1.2012 takaisin hintaan 132€/menopaluu.

torstai 15. joulukuuta 2011

Halpa talvilomamatka - Wizzair Superpromo 0,99€/suunta Turku-Gdansk

Kirjoittelin parisen päivää sitten Wizzairin Superpromo hintaisesta reissustani Turusta Gdanskiin ja katselin Wizzairin sivuilta, että tulevan tammikuun lopussa ja helmikuun alussa olisi taas ajankohtia, johon ainakin tätä kirjoitettaessa pystyy ostamaan liput niin, että saa sekä menolennon että paluulennon molemmat tuolla halvimmalla Superpromohinnalla.

Ensimmäinen ajankohta on meno keskiviikkona 25.1.2012 ja paluu perjantaina 27.1.2012. Pikainen visiitti siis mutta eipä Gdansk iso kaupunki olekaan.

Pidemmän visiitin esimerkiksi halvaksi talvilomamatkaksi saa menolennolla ma 30.1.2012 ja paluulennolla pe 3.2.2012. Nämä molemmat ovat myynnissä 0,99€ superpromohinnalla.

Gdansk on mielenkiintoinen matkakohde jo itsessään esimerkiksi lyhyeen viikonloppulomaan. Lisäksi Gdanskista on monia erittäin halpoja halpalentoja eteenpäin esimerkiksi Barcelonaan, Lontooseen, Roomaan, Pariisiin tai Amsterdamiin. Niistä löytyy tietoa Gdanskista lentävien halpalentoyhtöiden (esim. Wizzair ja Ryanair) omilta sivuilta sekä Cheap flights from Gdansk -sivuilta.

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Norwegianilla erikoistarjouksia Helsingistä: Kööpenhamina 22€/suunta, Ivalo/Kittilä/Oulu 19,90€/suunta

Halpalentoyhtiö Norwegianilla on erikoistarjouslentoja rajoitetuille päiville. Tarjouslentoja ovat:
  • Helsinki-Kööpenhamina 22€/suunta, tarjouslentoja oli myös muutamalle lauantaille
  • Helsinki-Oulu 19,90€/suunta
  • Helsinki-Kittilä 19,90€/suunta
  • Helsinki-Ivalo 19,90€/suunta
  • Helsinki-Barcelona 49€/suunta
Lisäksi Turku-Tukholma lentoa on myynnissä halvimmillaan 21€/suunta. Lentojen hinnat eri päivinä selviävät hyvin Norwegianin verkkosivuilla olevasta kalenterista, joka on mielestäni yksi halpalentoyhtiöiden parhaista ja selkeimmistä.

tiistai 13. joulukuuta 2011

Kokemuksia Wizzairin halpalennosta - Turku-Gdansk halpalento 0,99€

Päivitys 27.8.2015, Wizzairin päivittyneiden käytäntöjen ja Turun lentoaseman muutosten vuoksi julkaisin tästä päivitetyn version täällä:
http://halpalennotsuomesta.blogspot.fi/2015/08/wizzair-kokemuksia-halpalennolta.html


Kaikista halpalennoista Suomesta halvin lienee Wizzairin ajoittain tarjoama superpromohintainen 0,99€ halpalento Turku-Gdansk. Yleensä näitä Wizzairin superpromohintaisia lentoja on ripoteltu kalenteriin niin, että tällä halvimmalla hinnalla pystyy järkevästi ostamaan vain meno- tai paluulennon ja toisen suuntainen lento onkin sitten hieman kalliimpi. Lokakuussa oli myynnissä kuitenkin itsenäisyyspäiväviikolle yhdistelmiä, joissa 0,99€ superpromohintaisista lennoista sai järkevän menopaluun ja eihän sitä tarjousta voinut olla käyttämättä hyväksi. Wizzairin halpamatkoista kiinnostuneille olen koonnut alle kokemuksiani tästä todellisesta halpalennosta.

Wizzair halpalentojen varausprosessi

Wizzairin nettisivut ovat oman arvioni mukaan varauksen tekoon helppoudeltaan keskikastia. Norwegianin sivujen tapaista selkeää hintakalenteria ei ole mutta eivät sivut mitkään Ryanairin mainosbannerisivutkaan ole. Maksullisia lisäpalveluita toki tarjotaan mutta niiden ohittaminen onnistuu kohtuullisen hyvin. Hintaan sisältyy luonnollisesti vain normaali 10kg käsimatkatavara mutta tämä käy selkeästi kyllä ilmi varatessa. Wizzairin varauksissa luottokortista perittävä maksu oli poikkeuksellisen korkea (muistaakseni 8€/suunta) ja niinpä päädyinkin maksamaan matkani etukäteen verkkopankissa. Varaukseen tuli 24€ varausmaksu ja kun varasin liput neljän hengen seurueelle oli neljän hengen Turku-Gdansk lennoista yhteensä maksettava summa 31,92€ eli kaikkine pakollisine kuluineen alle 10€/hlö. Sitä ei voi pitää kalliina. Toki prosentuaalisesti aika paljon enemmän kuin mainostettu hinta 0,99€. Wizzairin verkkosivuilla ei ole mitään verkkomaksupainiketta vaan maksutiedot tulivat erikseen sähköpostiin ja maksu suoritettiin Citibankin tilille mainiten varausnumero maksun viestinä. Niin kauan kuin Wizzairilta tulee kuittaus maksun suorittamisesta on varaus ehdollinen. Maksu tuli suorittaa heti varatessa ja sain kuittauksen maksun hyväksymisestä toisena pankkipäivänä varauksen jälkeen.

Huomioi että vain ennakkoon netissä tehty check-in on Wizzairilla ilmainen

Suurin miinukseni Wizzairille on netissä ennakkoon tehtävä check-in. Ymmärrän hyvin, että ennakkoon check-in tekevät matkustajat ovat Wizzairille halvempia ja helpompia ja asiasta mainitaan toki hyvin varauksen jälkeen tulevissa ohjeissa, jos ne vain jaksaa lukea. Suurin kritiikkini kohdistuukin check-in prosessin hankaluuteen. Kokeilin check-in tekoa ennen lentoa usealta eri koneelta ja eri aikoina ja erittäin usein homma ei suostunut alkamaan ollenkaan tai sitten se keskeytyi "Database error" viestiin. Kun vihdoin sain boardin passit PDF-muotoon ei niihin aina ensimmäisellä kerralla latautunut viivakoodin tapainen kuva, jota elektroniset lukijat käyttävät vaan boarding passeja piti latailla useampia kertoja. Mieleen nousi kovasti ajatus, että onkohan prosessi tarkoituksella tehty hankalaksi, jotta asiakkaat saataisiin maksamaan lisämaksua kentällä tapahtuvasta check-in teosta. Jos omaa tuntipalkkaani laskisin, olisi se varmaan ollut jopa järkevämpää mutta en antanut periksi vaan lopulta sain kelvolliset boarding passit tulostettua. Kun myöhemmin menin vielä katsomaan varaustani, huomasin, että boarding passit ovat vain sen kerran tulostettavissa ja uudelleen kirjautuessani Wizzairin sivuilla näkyi vain web check-in completed eli kertaalleen tulostetuista boarding passeista kannattaa pitää hyvää huolta. Uudelleen tulostus ei olekaan itsestään selvää.

Turun 2. terminaali

Wizzairin sivuilla kerrotaan yhtiön lentävän Turun lentoaseman hiljaisemmasta 2. terminaalista. Tämä pitää paikkansa ja 2. terminaali todella on hiljainen. Terminaaliin lentää nimittäin vain Wizzair ja se avataan vain 2 tunniksi ennen lentoa eli liian aikaisin ei Turun lentoasemalle kannata mennä, jos aikoo lentää Wizzairilla. Terminaali on selkeästi nopeasti kyhätty vanhaan varastomaiseen rakennukseen eikä se ole mitenkään ilo silmälle. Pakolliset peruspalvelut eli kahvila, WC ja pieni kioski toki löytyvät. Saavuimme itse n. 1,5 tuntia ennen lennon lähtöä ja sekin oli ehkä liioittelua. Toisaalta aivan viimeisillä minuuteilla tulijoita näytti olevan paljon joten silloinkaan ei kannata tulla jos ei halua jonottaa. Terminaalista koneeseen mennään ulkokautta ja kone parkkeeraa sen verran lähelle 2. terminaalia, ettei koneelle ole bussikuljetusta vaan koneeseen kävellään. Koneeseen mennessä parhaat paikat saavat ensimmäisenä menevät sillä paikkoja ei ole kirjoitettu lippuihin.

Wizzair lennot

Wizzair lentää Airbus A320 koneilla. Menolennolle osunut kone oli hieman penkeiltään kulahtanut mutta paluukone selvästi uudempi ja siistimpi. Itse lennot kulkivat lähes minuutilleen aikataulussa ja matkustamohenkilökunta oli erittäin ystävällistä. Halpalentoyhtiössähän kaikki tarjoilu koneessa oli maksullista ja Wizzairin tarjoiluhinnat olivat samaa luokkaa kuin esim. Norwegianilla. Ainoa miinus tulee mieleeni paluulennolla olleista ongelmista vastaanottaa luottokorttimaksuja. Tämä viivästytti tarjoilukärryn etenemistä merkittävästi.

Gdansk lentoasema

Gdanskin Lech Walesa -lentoasema on remontin alla eikä se muutenkaan ole kovin iso. Kahvilan, baarin ja parin kaupan lisäksi juuri muita palveluita ei ole. Remontissa/rakenteilla oleva lisäosa toki saattaa tuoda sinne lähiaikoina lisää palveluita.

Yhteenveto Wizzair kokemuksesta
Lentäisinkö uudelleen Wizzairilla? Mielelläni jos hinta vain on kohdallaan.
Suosittelisinko Wizzairia muille? Varauksella. Kokeneille matkailijoille, joille halpalentoyhtiöiden toimintatavat ovat tuttuja, suosittelisin varmasti. Henkilöille, jotka ärsyyntyvät helposti pienistä ongelmista kuten netti check-in hankaluudesta, en ehkä suosittelisi.