keskiviikko 29. elokuuta 2012

Halpalentoyhtiö Vuelingin kaapatuksi epäiltu kone laskeutunut Amsterdamiin

Espanjalaisen halpalentoyhtiö Vuelingin Malagasta lähtenyt kone, jota Hollannin viranomaiset epäilivät kaapatuksi, on laskeutunut Amsterdamiin. Vuelingin edustajan Reutersille antaman lausunnon mukaan kyseessä ei ollut oikea konekaappaus vaan väärinkäsitys lennonjohdon ja pilotin välillä. Joka tapauksessa kaapatuksi epäilty kone laskeutui F-16 hävittäjien saattamana Amsterdamin Schipholin lentokentälle ja kaappausepäilu vaikeuttanee lentokentän liikennettä tänä iltapäivänä ja alkuillasta.

maanantai 27. elokuuta 2012

Halpalennot pääsiäiseksi 2013 - Halvat lennot pääsiäiseksi Kööpenhaminaan 83,40€/menopaluu

Halvimpia halpalentotarjouksia ei koskaan saa suurina juhlapyhinä mutta aikainen lentovaraaja saattaa saada kuitenkin kohtuullisia tarjouslentoja myös pääsiäisen kaltaisena juhlapyhänä. Esimerkiksi Kööpenhaminaan saa ensi pääsiäiseksi lennot Helsingistä Norwegianilla hintaan 83,40€. Menolento näille pääsiäisen halpalennoille on kiirastorstaina aamulento klo 7.00 ja paluu toisena pääsiäispäivänä klo 20.30 eli ajankohdatkaan eivät ole mitenkään huonot. Näillä halpalennoilla ei mene yhtään hotelliyötäkään perillä Kööpenhaminassa hukkaan.

Vaikka Kööpenhamina ei olisi mieleinen pääsiäsmatkakohde kannattaa muistaa, että lentotarjonta Kööpenhaminasta eteenpäin on huomattavasti Helsinkiä laajempi, joten matkaa voi jatkaa myös eteenpäin.

Air Balticille etsitään uutta vähemmistöomistajaa - Latvian valtio haluaa myydä osan Air Balticista

Latvian liikenneministeriö ilmoitti tänään Financial Timesissa myyvänsä lähes puolet halpalentoyhtiö Air Balticin osakkeista. Air Baltic ajautui viime marraskuussa lähes 100% Latvian valtion omistukseen kun pitkäaikaiset omistajien väliset riidat olivat kaataa pattitilanteessa olleen halpalentoyhtiön. Air Baltic tarvitsi viime vuoden lopulla kiivaasti rahoitusta omistajiltaan mutta Latvian valtio ja sijoitusyhtiö Baltic Aviation Systems eivät päässeet sopuun osakeannista. Lopulta pattitilanne laukesi Latvian valtion ostettua Baltic Aviation Systemsin osakkeet ja sijoitettua lisärahoitusta tappiolliseen lentoyhtiöön.

torstai 23. elokuuta 2012

Halpalentoyhtiöiden bonusohjelmat

Osalla halpalentoyhtiöistä on käytösä bonusohjelmia perinteisten lentoyhtiöiden tapaan ja osa taas kertoo siirtävänsä kaiken mahdollisen alennuksen jokaiseen lentohintaan eikä jaa asiakkailleen erillisiä bonuksia lennettyjen lentojen mukaan. Alla Suomesta lentävien halpalentoyhtiöiden bonusohjelmat tiivistetysti.


Ryanair - Ei bonusohjelmaa tai kanta-asiakasohjelmaa
Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair ei omaa bonusohjelmaa, jossa paljon lentävä voisi kerätä mitään etua lennetyistä halpalennoista.


Norwegian Rewards CashPoint-pisteet
Halpalentoyhtiö Norwegianin bonusohjelmassa voit kerätä CashPoints-pisteitä. Norwegianin CashPoints-pisteet ovat arvoltaa aina yhden NOK arvoisia eli noin 7,4 CashPointsia vastaa yhtä euroa alennusta.

Reward–bonusohjelman jäsenenä keräät CashPointeja seuraavasti:
-2% CashPoint -pisteitä tarjouslennon hinnasta (poislukien Norjan sisäiset lennot)
-10% CashPoint -pisteitä Full flex-lipun hinnasta

Edellä mainitut lippujen hinnat tarkoittavat hintaa ilman veroja ja lentokenttämaksuja. Näin ollen aivan halvimmista halpalennoista, joissa verot ja lentokenttämaksut ovat valtaosa lipun hinnasta, kertyy varsin vähän CashPointseja.

Parhaiten siis Norwegianin bonusohjelmasta hyötyy Full flex -lipuin matkaava liikematkaaja. Lisäksi ohjelmassa tulee kuukausittain kanta-asiakasetuja, jotka rehellisyyden nimissä eivät ole olleet viimeaikoina kovin kiinnostavia. Oma kokemukseni Norwegianin Rewards-ohjelmasta on se, että se on yksi yksinkertaisimmista ja helpoimmin hahmotettavista lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmista.


Wizzair - ei kanta-asiakasohjelmaa mutta maksullinen Xclusive Club 39,99€/vuosi

Unkarilaisella halpalentoyhtiö Wizzairilla ei ole maksutonta kanta-asiakasohjelmaa vaan maksullinen Xclusive Club, jonka vuosimaksu on 39,99€/vuosi. Vaikka jonkin verran Wizzairilla lennänkin en ole katsonut tarpeelliseksi liittyä ohjelmaan joten omakohtaisia kokemuksia Wizzair Xclusive Clubista en voi kertoa. Lähes kaikille Wizzairin lennoille Xclusive Clubilaisille on hieman alempi hinta, jolla clubilainen voi varata lennot itselleen ja yhdeksälle muulle matkustajalle.


Air Berlin Topbonus - Air Berlinin kanta-asiakasohjelma
Saksalaisella Air Berlinillä on Topbonus nimellä kulkeva kanta-asiakasohjelma, jossa kerätään maileja klassisella lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmamallilla. Air Berlinin Topbonusmaileja voi kerätä myös muiden One World -allianssin lentoyhtiöiden lennoilla eli esimerkiksi BA:n tai Finnairin lennoilla ellei jostain syystä satu olemaan niiden omien kanta-asiakasohjelmien jäsen.


Air Baltic - Baltic Miles -ohjelma ja Points kerääminen

Latvialaisella Air Balticilla on kanta-asiakasohjelma, jossa voit kerätä pointseja. Pointeja saa 1 kpl per käytetty euro Basic Class lennoista, 5 per käytetty euro economy class lennoista ja 10 pointsia jokaisesta business class lentoon käytetystä eurosta.


Flyben lennoista keräät Finnair Plus -pisteitä

Finnairin ja Flyben yhteistyön vuoksi Flyben lennoilla Suomessa, Ruotsissa ja Virossa voi kerätä Finnair Plus -pisteitä.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Ryanair harkitsee 25% osakkeiden ostoa Stanstedin lentokentästä

Lontoon Stanstedin lentokentän omistusta ollaan järjestelemässä uudelleen ja halpalentoyhtiö Ryanair on Taloussanomien mukaan vakavasti harkitsemassa tarjousta 25% osakeomistuksesta tässä Lontoon merkittävässä halpalentokentässä.

Halpalennot uudeksi vuodeksi - Esimerkiksi Lontooseen 88€/menopaluu halpalennot

Jos haluat varata halpalennot uudeksi vuodeksi, alkaa kohta olemaan oikea aika toimia varausten suhteen. Suosittujen matkapäivien osalta hinnat tuskin laskevat matkustuspäivän lähetessä kuten hiljaisempina aikoina saattaa käydä. Uusi vuosi 2013 alkaa sopivasti pitkällä viikonlopulla, kun Uuden Vuoden aatto on maanantai ja 1.1.2013 on tiistai. Jos aaton saa vapaaksi töistä, voi siihen varata neljän päivän lomamatkan. Alla on esimerkkejä tällä hetkellä myynnissä olevista edullisista halpalennoista Uudeksi Vuodeksi 2013.
  • Helsingistä Lontooseen (Lontoo Gatwick) Norwegianin halpalennoin. pe 27.12 iltalento ja paluu 1.1.2013 iltalennolla 88€/hlö (Norwegian sivujen mukaan tällä hinnalla tosin enää yksi paikka vapaana)
  • Helsingistä Pariisiin (Pariisi Orly) Norwegianin halpalennoin. Pe 27.12 aamulento ja paluu ke 2.1.2013 päivälennolla 139,50€/hlö
  • Turusta Gdanskiin pe 28.12 iltalennolla ja paluu joko 31.12 tai 3.1.2013. Hinnat 81€/hlö ja 91€/hlö menopaluulennoista. 
  • Ryanairin halpalennot Tampereelta eivät näytä sisältävän mitään erityisen edullsia tarjouksia uudeksi vuodeksi.

tiistai 21. elokuuta 2012

Suomalainen halpalentomarkkina ei ole helppo edes Ryanairille

Vielä puolitoista vuotta sitten Ryanair ilkamoi kilpailijansa EasyJetin vetäytyessä Suomen pieniltä markkinoilta ja lopettaessa Helsinki-Lontoo ja Helsinki Pariisi -lentonsa. Tästä linkistä löytyy Ryanairin asiasta aikanaan julkaisema kilpailijaa avoimesti pilkannut tiedote. Pilkka osuu kyllä tänä syksynä ainakin osittan Ryanairia omaan nilkkaan sillä Ryanair on joutunut tunnustamaan, että sen hiljattain avaamat halpalentoreitit Turusta joudutaan sulkemaan ainakin talveksi. Toivottavasti tämä jää väliaikaiseksi ja Ryanair palaa vielä Turkuun keväällä. Samalla kun Ryanair pistää lentoreittinsä Turusta tauolle se vähentää liikennettä Tampereelta ja Lappeenrannasta lokukuun lopussa mutta tämä on ainakin osin luontaista lentokohteiden sesonkivaihtelua talvikauden osalta.

Norwegianin sivut eivät kestäneet syysalea

Norwegianin nettisivut eivät oikein kestäneet tänään alkanutta syysalea. Alla erilaisia ilmoituksia mitä olen itse saanut tämän aamun aikana Norwegian.com sivustolta.

Silloin kun Norwegian.com jaksoi latautua tuli ilmoitus "Tällä hetkellä on ruuhkaa".


Välillä hintakalenteri latautui mutta tämän näköisenä.


Teknisk feil tai Service Temporarily Unavailable.

Norwegianin syysale jumittaa Norwegian.com sivuja

Halpalentoyhtiö Norwegianin nettisivut näyttävät ruuhkautuvan pahasti tänään alkaneesta syysalesta. Sen verran mitä pääsin alehintoja katselemaan, ei alennushinnoissa ollut mitään maailmaa mullistavaa halpalentoa. Service temporary unavailableen turhautuneille siis tiedoksi, että mitään huipputarjouksia teiltä ei mene ohi.

maanantai 20. elokuuta 2012

Italialainen halpalentoyhtiö Wind Jet konkurssiin

Italialaisen halpalentoyhtiö Wind Jetin konkurssiuutinen viime ajoilta tuskin liikuttanee monia suomalaisia, sillä Wind Jetillä ei ole ollut lentoja Suomesta. Wind Jetin suosituimmat lentoreitit olivat Venäjän ja Italian välillä olevia charterlentoja. Lisäksi yhtiöllä oli halpalentoreittejä esimerkiksi Prahasta ja Egyptistä.

torstai 16. elokuuta 2012

Erittäin halpoja halpalentoja Keski-Euroopassa - Lentoja alkaen 7€/suunta

Englanninkielisessä halpalentoblogissani on koottuna muutamia halpalentotarjouksia lähinnä Keski-Euroopasta. Pidempää Euroopan matkaa suunnitteleville sieltä saattaa löytä mielenkiintoisia tarjouksia myös suomalaisesta näkökulmasta. Kirjoitukse Extremely cheap flights in Europe löydät linkistä. Halvimmat halpalennot ovat Ryanairin ja Wizzairin lentoja ja edullisimmat ovat vain 7€/suunta.

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Norwegian lupailee suurta syysalea ensi tiistaina 21.8 alkaen

Halpalentoyhtiö Norwegian lupailee mainoskirjeessään suurta syysalekampanjaa, jonka tarjouslennot tulevat myyntiin tiistaina 21.8 alkaen. Mitään tarkkoja tietoja alelipuista Norwegian ei ole antanut joten aika näyttää mitä Noregianin suuri syysale sisältää. Syysalelle ei ole määritelty ajallista kestoa vaan alelippuja on ilmeisesti tietyt kiintiöt ja ale jatkuu niin kauan kuin alehintaisia lippuja riittää.

perjantai 10. elokuuta 2012

Suomesta lennettävät halpalennot

Suomesta lennettävät halpalentoreitit ovat muuttuneet sitten edellisen kerran kun tein kattavan kirjoituksen siitä, minne kaikkialle Suomesta lennetään suoria halpalentoja. Niinpä nyt lienee sopiva aika koota yhteen taas Suomesta lennettävät suorat halpalennot ulkomaille.

Aer Lingus halpalennot Helsingistä
Irlantilainen ainakin puoliksi halpalentoyhtiöksi laskettava Aer Lingus lentää Helsingistä suorat lennot Dubliniin kolmesti viikossa tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin.

Air Baltic halpalennot Suomesta
Air Baltic lentää Suomesta vain suoria lentoja Riikaan. Riikaan lennetään Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Lappeenrannasta, Vaasasta ja Oulusta. Riika on Air Balticin keskuspaikka, josta se tarjoaakin sitten monia jatkoyhteyksiä suomalaisille halpalentomatkustajilleen.

Air Berlin halpalennot Helsingistä
Saksalainen halpalentoyhtiö Air Berlin lentää Helsingistä suorat halpalennot päivittäin Berliiniin ja Düsseldorfiin.

Flybe halpalennot Helsingistä
Finnairin kanssa yhteistyötä tekevä Flybe lentää kotimaanlentojen lisäksi Helsingistä halpalentoja Ruotsin Norrköpingiin ja Viron Tartoon.

Norwegian halpalennot Helsingistä
Halpalentoyhtiö Norwegianilla on Helsingistä seuraavat suorat reitit:
  • Helsinki-Alicante halpalento
  • Helsinki-Barcelona halpalento
  • Helsinki-Gran Canaria halpalento
  • Helsinki-Korfu halpalento
  • Helsinki-Kreeta Hania halpalento
  • Helsinki-Kööpenhamina halpalento
  • Helsinki-Lontoo (Gatwick) halpalento
  • Helsinki-Malaga halpalento
  • Helsinki-Mallorca Palma halpalento
  • Helsinki-Nizza halpalento
  • Helsinki-Oslo halpalento
  • Helsinki-Pariisi (Orly) halpalento
  • Helsinki-Rodos halpalento
  • Helsinki-Rooma (Fiumicino) halpalento
  • Helsinki-Split halpalento
  • Helsinki-Teneriffa halpalento
  • Helsinki-Tukholma halpalento
Norwegian halpalennot Oulusta
Oulusta Norwegian lentää suoraa halpalentoreittiä Gran Canarialle.

Ryanair halpalennot Lappeenrannasta
Lappeenrannasta Ryanair lentää suoria halpalentoja Düsseldorf (Weeze) kentälle ja Milano Bergamoon.

Ryanair halpalennot Tampereelta
Ryanairin suorat halpalentoreitit Tampereelta ovat:
  • Tampere-Alicante halpalento
  • Tampere-Bremen halpalento
  • Tampere-Budapest halpalento
  • Tampere-Edinburgh halpalento
  • Tampere-Frankfurt (Hahn) halpalento
  • Tampere-Kaunas halpalento
  • Tampere-Lontoo Stansted halpalento
  • Tampere-Malaga halpalento
  • Tampere-Milano Bergamo halpalento
  • Tampere-Palma halpalento
  • Tampere-Rooma halpalento
  • Tampere-Trapani halpalento
Ryanair halpalennot Turusta
Turusta Ryanairilla on neljä halpalentokohdetta: Barcelona Girona, Bryssel Charleroi, Lontoo Stansted ja Malaga.

Wizzair halpalennot Turusta
Wizzair lentää halpalentoja Turusta Gdanskiin ja Budapestiin.

tiistai 7. elokuuta 2012

Ryanairilla Tampere-Budapest lentoja alkaen 6,99€/suunta

Ryanairilla on myynnissä tällä hetkellä halpoja Tampere-Budapest lentoja. Mainostettu halvin hinta on jopa 6,99€/suunta. Tällä halvimmalla hinnalla on matkustuspäiviä erittäin rajoitetusti mutta hinnoilla 10-20€/suunta löysin jo useita päiviä, jolloin pääsee Tampereelta halpalennoin Budapestiin. Jos vain omat aikataulut ovat joustavat, on hyvät mahdollisuudet saada Ryanairilla kaikkine kuluineen 50€/menopaluu halpalennot Tampereelta Budapestiin.