tiistai 22. tammikuuta 2013

Vueling vai Norwegian? Kumpi halvempi Barcelonan lennoille

Espanjalainen halpalentoyhtiö Vueling aloittaa Helsinki-Barcelona ja Barcelona-Helsinki halpalennot ensi kesäksi. Jo ennestään tätä reittiä lentää halpalentoyhtiöistä Norwegian. Lisäksi Ryanair tarjoaa ensi kesäkaudelle Barcelonan lentoja Geronan halpalentokentälle Tampereelta ja Lappeenrannasta. Viime kesänä Geronaan tarjottu Turun lentoyhteys jäi tältä vuodelta pois. Näiden suorien halpalentojen lisäksi Air Baltic myy Barcelonan yhteyttään mutta siinä vaihtokenttänä on Latvian Riika. Äkkiä voisi ajatella, että kova halpalentoyhtiötarjonta Suomesta Barcelonaan laskisi hintoja mutta siihen nähden hintataso on yllättävä kova. Siksi päätin tehdä pikavertailun Norwegianin ja Vuelingin halpalentojen tasoon Helsingistä Barcelonaan ja takaisin. Vuelingin lennot Helsingin ja Barcelonan välillä alkavat 17.5 joten aloitan kesäkauden vertailuni toukokuusta.

Norwegian ja Vueling halvimmat halpalennot Helsinki-Barcelona toukokuussa 2013

Vuelingin ensimmäinen lentopäivä on 17.5 ja se on samalla sen toukokuun edullisin lentopäivä. Edullisimmillaan Vuelingilta lennot saa 74,99€/suunta eli 149,98€/menopaluu.

Norwegianin toukokuun halvimmat hinnat ovat 89€ menolento ja 92,80€ paluulento eli menopaluulle tulee toukokuussa Norwegianin halpalennoin hintaa vähintään 181,80€.

Toukokuun halvimmissa halpalentohinnoissa uusi halpalentotulokas vie siis Helsinki Barcelona reitillä voiton mutta on pakko todeta, että Norwegian lentokalenteri mahdollistaa matkustamisen huomattavasti joustavammin kuin Vuelingin harvat lennot.

Norwegian ja Vueling halvimmat halpalennot Helsinki-Barcelona kesäkuussa 2013

Kun siirrytään kesäkuuhun Vuelin tarjoaa halvimmillaan Barcelonan lentoja hintaan 84,99€/menolento ja 74,99€/paluulento. Yhteishintaa halvimmille Vuelingin lennoille tulee siis 159,87€/menopaluu.

Kesäkuussa Norwegianin halvimmat halpalennot Helsingistä Barcelonaan ovat 99€/suunta ja 92,80€ paluulennosta. Yhteensä siis hintaa tulee 191,80€.

Norwegian ja Vueling halvimmat halpalennot Helsinki-Barcelona heinäkuussa 2013

Heinäkuussa Vuelingin halvin Barcelonan halpalentohinta on 99,99€+84,99€=184,98€.

Heinäkuussa Norwegianin halvin Barcelonan halpalentohinta on 89€+102,80=191,80€.

Norwegian ja Vueling halvimmat halpalennot Helsinki-Barcelona elokuussa 2013

Elokuussa Vuelingin halvin Barcelonan halpalentohinta on 74,99€+99,99€=174,98€.

Elokuussa Norwegianin halvin Barcelonan halpalentohinta on 79€+92,80€=171,80€.

Norwegian vai Vueling? Millä halvimmalla Barcelonaan?
Yhteenvetona hintakilpailu ei ainakaan vielä näytä tuoneen Helsinki-Barcelona välille mitään superhalpoja halpalentoja mutta toisaalta ensi kesälle matkaa suunnittelevalle on huippumäärä erilaisia päiväyhdistelmiä, joina lennot pystyy lentämään kohtuulliseen hintaan alle 200€/hlö per menopaluu. Kannattaa myös muistaa, että molemmat halpalentoyhtiöt myyvät lentonsa yhdensuuntaisina eli mikään ei estä lentämästä menolentoa toisella halpalentoyhtiöllä ja paluulentoa toisella halpalentoyhtiöllä. Lisäkulua tästä ei aiheudu kuin siitä, että mahdollisen luottokorttimaksun joutuu maksamaan molemmille halpalentoyhtiöille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti